Den sidste tour på motorcykel for dem hvor motorcyklen har været en betydningsfuld del af livet.

I samarbejde med MC Begravelser sørger vi for, at også den allersidste tour foregår med motorcykel i specialbygget mc-rustvogn.

Ruten bestemmes af de efterladte

Kørslen fra højtideligheden arrangeres helt efter de pårørendes ønsker. Når kisten er båret ud fra kirken eller kapellet, vil der være mulighed for at køre i kortege – f.eks. hvis en MC-klub vil følge en god ven det sidste stykke vej.

Vi har altid en ekstra hjelm med, så en pårørende eventuelt kan sidde bag på. Selve ruten og stop på udvalgte steder aftales efter jeres ønsker.

mc begravelser Bibbi Boisen

Motorcyklen er en del af begravelseshandlingen

Som regel bliver motorcyklen brugt i forbindelse med selve højtideligheden, og vi er altid fremme i god tid, og altid med en rutineret chauffør.

Almindeligvis bliver en rustvogn parkeret diskret, og køres først frem, så den er klar, når følget bærer kisten ud efter højtideligheden. Med motorcyklen er det ofte omvendt. Vi parkerer tit, så følget på vej ind til bisættelsen, passerer lige forbi motorcyklen. Mange stopper op og får en lille snak med chaufføren eller hinanden. Meget ofte med et anerkendende smil eller lidt overraskelse – de fleste har ikke set en MC-rustvogn før. Men tankerne ledes jo altid hen på afdødes forhold til motorcykler, og det er lige præcis meningen.

Når kisten bæres ud efter bisættelsen, bliver der lagt blomster eller andre hilsener på, inden vi kører væk. Men meget tit bliver vi fulgt af en kortege af motorcykler og vi kører en aftalt rute forbi hjemmet eller klubhuset, hvis afdøde var medlem af en MC-klub.

I nogle tilfælde følger kortegen med helt til krematoriet, hvor man så er med til at aflevere kisten.