Anbefalinger


Ved et pludseligt dødsfald i familien kontaktede vi bedemand Bibbi Boisen, Odder. Bibbi  er taktfuld og hjertevarm uden at være påtrængende, og har en fantastisk evne til at omgås alle der er i sorg. Hun ordnede diskret alle formaliteter fra start til slut, og forudså og løste effektivt alle de praktiske problemer som er svære at tage stilling til når man er i chok. Hun sørgede for at kirken var smukt pyntet og at de mange gæster fandt deres pladser. Takket være hende blev begravelsen det smukke forløb vi havde ønsket. Vi kan kun anbefale andre trygt at lægge et begravelsesforløb i hænderne på Bibbi Boisen. 

Med venlig hilsen og tak på familiens vegne,

Psykolog Niels Peter Rygård, Aarhus.

Hold da op hvor er der meget praktisk, der skal ordnes i forbindelse med en begravelse. Og det udover at man skal vænne sig til at have mistet. 

Jeg er rigtig glad for, at Bibbi har hjulpet mig to gange med alt fra dødsannoncer til blomster. Da min mors ven John døde i maj 2017, havde jeg aldrig stået i en situation, hvor jeg skulle arrangere en begravelse før, så jeg havde virkelig brug for en, der kendte proceduren. 

Bibbi hjalp mig også, da min mor døde i marts 2018. Min mor var dement og havde ikke været sig selv det sidste års tid, og selvom det var en sorg, var det også godt, at hun døde. Bibbi var god til at aflæse, hvor jeg var i hele processen. Det var en stor lettelse. Hun er en person, man hurtigt kommer på bølgelængde med.

Hun havde den helt rette kombination af medfølelse og humor og stillede ikke op med bedemandsmine.  Det betød meget. Hun er sød og meget kompetent, og hun var tilgængelig, når jeg havde brug for det. Det var rart.  

Og så var Bibbi rigtig god til at komme med indspark og ideer til, hvordan tingene kunne gribes an. At hjælpe med det, der gjorde bisættelserne personlige. Da hun hørte, at min mor var meget glad for sin have, hjalp hun med at arrangere en fin blomsteropsats til kisten i Fredenskirken med bl.a. påskeliljer. Det lignede næsten et blomsterbed. Den ide havde jeg aldrig fået selv, men det passede så fint til min mor og så enormt godt ud. 

Jeg anbefaler på det varmeste Bibbi som bedemand. Hun har den helt rette tilgang til hvervet. 

Min 85-årige far døde i april 2018 på Plejehjemmet Vikærgården i Risskov. Jeg fik Bibbi anbefalet af flere og ringede morgenen efter. Allerede i telefonen oplevede jeg at blive taget godt imod, selvom Bibbi havde travlt på det tidspunkt.  

Da min svigerinde, mine to nevøer og jeg mødtes med Bibbi, brugte hun lang tid på at spore sig ind på, hvem vi var. Hun var medfølende uden at være salvesfuld. Og meget positiv. Vi havde ikke følelsen af at være nr. 44 i rækken. Bibbi var nærværende, og hun tog sig god tid og spurgte ind til vores behov og ønsker. Det betød meget. Også for mine to nevøer, som hun tog med på råd og lyttede til. Derfor fik min far et bånd i kirken, hvor der stod: Du var en sjov farfar. 

I stedet for at folde et helt kistekatalog ud, havde Bibbi taget en enkel kiste, som hun ofte brugte til bisættelser, med. Det var en befrielse ikke at skulle forholde sig til en masse valg. 

Min far var glad for naturen, og det var Bibbis forslag, at ligvognen kørte fordi det sted, mine forældre boede i mange år, og hvor jeg selv har boet som barn. Tæt på skoven. Det var ekstraordinært, og min far fik en smuk sidste tur gennem den grønne skov. 

Bibbi havde styr på det hele, og det var trygt og professionelt. Også kaffe efter bisættelsen hjalp hun med at arrangere, ligesom hun bookede bord på en restaurant for den nærmeste familie efter kaffen. Det var en stor hjælp. 

Både før bisættelsen, på selve dagen og efterfølgende har jeg følt mig utrolig godt behandlet. Jeg har mødt en del bedemænd, blandet andet da min bror døde, men Bibbi er noget ganske særligt. Det blev lige den bisættelse, vi havde ønsket, takket være Bibbi. 

Bibbi tog mig med storm. Hun er noget helt særligt og unik som bedemand, og jeg anbefaler hende varmt til hvem som helst. Hun har gjort noget helt specielt for vores familie. 

En veninde anbefalede Bibbi, så jeg kontaktede hende, da min eksmand, der er far til mine to voksne børn, døde i maj 2017. Han døde af ALS, 70 år gammel. Bibbi havde omsorg for hele familien. Mine børn var frygtelig kede af det, men hun var god til at møde dem. Hun har en helt særlig evne til at møde folk der, hvor de er – uanset om de er unge, gamle, høje eller lave. 

Som bedemand sørgede hun selvfølgelig for alt det formelle, men Bibbi gjorde så meget mere. Det er ikke noget, man kan læse sig til. Sådan tror jeg bare, hun er som person: varm og hjertelig. Hun har en god fornemmelse for mennesker og en god indlevelsesevne. Det ender med, at man står med tårer i øjnene, men med et smil på læben og fortæller historier. Hendes varme mærker man tydeligt.

Da vi var ved at gøre kisten klar, talte Bibbi direkte til børnenes far ved at sige nogle små, fine ord. Det har jeg aldrig oplevet før, og det gjorde et stort indtryk på både mine børn og mig. Det var enestående. Og jeg bliver helt rørt over at tale om det nu. Det gjorde bl.a. at børnene kunne slappe mere af. Efterfølgende har jeg tænkt meget over, hvordan hun var med til at gøre en anspændt, lidt akavet og svær situation både smuk og naturlig. Hvordan hun var med til at afmystificere og lette stemningen. 

Samtidig ved Bibbi, hvor grænsen går, for vi er ikke i familie eller tætte, men hun var god til at gøre det hele naturligt.

Bibbi støttede os i, at det var en god ide at komme nogle billeder i ramme ned i kisten til børnenes far hvilket gav os lyst til at finde flere fine ting, der kom med i kisten. Det føltes godt. 

Da min mor som 91-årig døde i juni 2018, brugte vi igen Bibbi som bedemand, og det var fantastisk at opleve, hvordan Bibbi inddrog alle. Det yngste oldebarn, mit barnebarn Lauge på 2 år, kunne mærke, at stemningen var trykket, og at alle var kede af det. Bibbi fik ham bl.a. til at vise vej til elevatoren i min mors plejebolig, så der gik han stolt forrest, hvilket var så sødt. Igen var Bibbi med til løfte det tunge og gøre det til en smuk oplevelse. Alle min mors oldebørn fik lov til at skrue en skrue fast i kisten. Det betød meget for børnene og var en god oplevelse. 

 

Min mand døde den 12. september 2017 på plejehjemmet Sct. Olaf i Højbjerg. Jeg spurgte på plejehjemmet, om de brugte en fast bedemand. Det gjorde de ikke. Men personalet vidste, at andre har haft gode oplevelser med Bibbi og anbefalede, at jeg kontaktede hende. Bibbi kom hen på eftermiddagen, efter lægen havde skrevet dødsattesten, og hun var rigtig god til at lede samtalen. 

Min mand var italiener og vedblev med at være meget italiensk, og Bibbi fangede lynhurtigt, hvad der var i vores ånd, min mands ånd. Jeg er ikke til kranse med bånd. Min mand holdt meget af vinranker, som han har været omgivet af det meste af sit liv, så Bibbi foreslog, at kisten blev pyntet med vinranker. Dem kom jeg  selv med, men jeg har ikke forstand på at arrangere dem – det havde Bibbi helt styr på. Det er ikke alle bedemænd, der har tjek på det. 

Dagen før min mand døde, havde han fået en kvist af en rosmarinbusk, og Bibbi arrangerede også, at Malling Kirke til bisættelsen blev fint pyntet op med rosmarin.

Bibbi var i overskudsposition og signalerede, at hun havde masser af tid. Jeg skulle bare fortælle om vores ønsker, og så arrangerede Bibbi det hele. Hun hjalp os også med det økonomiske. Det var rigtig godt og trygt at snakke med en, der forstod. Hun var meget uhøjtidelig og på stikkerne for at hjælpe mine to sønner og jeg. Det havde vi brug for.

Bibbi var til stede på en helt særlig måde og punkterede min fordom om en højtidelig og stiv bedemand. Når man mister sin ægtefælle, braser verden sammen, og man er forvirret og har svært ved at samle tankerne. I sådan en situation er det utrolig befriende at blive mødt af en bedemand som Bibbi. 

Det stråler ud af Bibbi, at hun kan lide at være bedemand og trives med det. Hun er engageret og rigtig god til at se muligheder og til at omsætte ønsker i praksis, hvilket vi har oplevet to gange. Første gang i juli 2016, da min kones mor døde. Og igen i april 2018 til min mors bisættelse fra Frederikskirken i Højbjerg.

Da min svigermor døde var bl.a. børn, børnebørn og oldebørn samlet på det plejecenter, hun boede på. Bibbi spurgte, om vi ville hjælpe min kones mor fra sengen over i kisten. Det, der var rigtig svært, fik Bibbi generationer til at være sammen om på en naturlig måde. Hun gjorde det helt legalt at tale om og sørgede for, at alle fik en god oplevelse. Hvis nogle havde det svært, så fik de lov til at have det svært. Hun var meget omsorgsfuld, havde respekt for folks sorg, men Bibbi havde også en god direkthed og fik forløbet til at køre. Jeg ved ikke, om glædeligt pust er det rigtig udtryk at bruge, men det føltes lidt, som om Bibbi var netop det.

I forbindelse med min mors bisættelse tænkte vi, at det ville være flot at standse ved Musikhuset, hendes tennisklub og ved det sted i Højbjerg, hvor hun boede i 60 år. Det fik Bibbi arrangeret.
En lampe med blomstermotiv har fulgt min mor fra hendes barndomshjem til plejecentret, og de farver og blomster tog Bibbi udgangspunkt i, da hun arrangerede blomster til min mors kiste. Blomsterne levede fuldstændig op til vores forventninger, ja mere til. Det var personligt og meget fint. Det kan hun også, og det viser igen, at Bibbi er meget dygtig til at omsætte ønsker til handling. Hun har også et stort netværk, hun trækker på. Og så holder Bibbi, hvad hun lover – også prisen. Det betyder meget.

Til
Bibbi Boisen, Århus 

12. april 2018

Kære Bibbi

Det var jo ikke en lykkelig anledning, der førte til at jeg lærte dig at kende. Det var nemlig da min broder døde i fjor og skulle begraves fra Viby Kirke.

Ikke mindst når man som jeg bor langt væk, er det at stor betydning, at der findes sådan en som dig. Du var uvurderlig hjælpsom i alt hvad der så pludselig stod foran mig, og jeg er dig meget taknemmelig for din imødekommende og dygtige hjælp. Din fleksibilitet i din gerning kan kun betyde rigtig meget for dine kunder.

Mange hilsner  

Klaus Koch København

Vi vil gerne varmt anbefale Bibbi Boisen som en utrolig kompetent, meget professionel og empatisk bedemand.

Hun tog en tung byrde fra vore skuldre ved min svigermors bisættelse med sin respektfulde, afslappede og medfølende holdning. Bibbi sørgede for alt og for, at vi hele tiden vidste, hvor langt hun var i processen. Vi kunne bare møde op i kirken  – alt var perfekt. 

Vi var meget trygge i Bibbis hænder  og anbefaler hende varmt.

Vi vil jo gerne dele vor begejstring for dig med andre:

Kærlige hilsner fra os begge

Gitte

Kære Bibbi Boisen.

Min hustru døde sidst på eftermiddagen en mandag i maj 2017. Vi havde brug for, at begravelsen allerede fandt sted om torsdagen. Da vi er flyttet til Beder for få år siden, kendte jeg ingen bedemænd, men vi valgte at ringe til dig. Og du kom, selv om det var et skævt tidspunkt.

Du gjorde det fremragende, professionelt men nænsomt, lyttende og omsorgsfuldt. Nærværende uden at være påtrængende. Det gælder både samtalen og tilrettelæggelsen og de forskellige aftaler med kapel og kirke og mindesamvær, ligesom det gælder, da min hustru blev lagt i kiste og sunget ud fra hjemmet.

Det kan ikke gøres bedre.

Og jeg har gennem årene truffet en del bedemænd – både fordi jeg selv er præst, og fordi jeg har været tæt på begravelser i familien og vennekredsen.

På børnenes og egne vegne takker jeg dig af hjertet. Jørgen Bækgaard Thomsen, Beder, august 2017.

Kære Bibbi

Jeg har lyst til, på mine søstres og egne veje, at sige tusind tak for den professionelle – men ikke mindst omsorgsfulde – måde du varetog alting omkring vores mors (Nancy) død og bisættelse.
Det var dejligt at føle din respekt, men samtidig din afslappede holdning, som gjorde, at alt blev aftalt i en god stemning – og ikke blev alt for “salvelsesfuldt”
Det har været en fornøjelse at møde dig – på trods af den, i sagens natur, triste begivenhed – og jeg vil til hver en tid anbefale dig til andre, som kommer i samme situation.

De varmeste hilsener
Lis, Hanne og Grete

12